- Újdonságok
- Akciós termékek
- Lejárat közeleg
- Díszcsomagolás
- Natúrkozmetikumok
- Kozmetikumok márkák szerint
- Szappankészítés, illatolajok
- Konjac szivacs
- Szépségápolás, kozmetikumok
- Ajándékutalvány
- Agyag, iszap, só
- Aktív hatóanyagok, vitaminok
- Ayurvedikus gyógynövény porok
- Csomagolás, eszközök
- Emulgeátorok
- Gélképzők, nedvességmegkötők
- Gyógynövények, szárított virágok, teák
- Illóolajok
- Növényi olajok és kivonatok
- Növényi vaj, viasz
- Szappan, tisztálkodás
- Színezékek, pigmentek
- Szuperételek, étkezési olajok, sók
- Táplálékkiegészítők
- Tartósítószerek
- Tenzidek, habzóanyagok
- Virágvíz, aromavíz
- Öko mosás,takarítás
- Napvédelem
- Alkalmazási területek
Rövid leírás a termékről | Nyílgyökérliszt 125 gA nyílgyökeret már régóta használják gyümölcstorták átlátszó, fényes bevonatának elkészítéséhez, vagy a kínai áttetsző szaftok főzéséhez. A nyílgyökér növény maga, az amerikai kontinens esőerdeiben őshonos aljzatnövény. Dísznövényként is használják, mégis leginkább a vaskos gyökeréből elkészített liszt magas keményítőtartalmának köszönheti ismertségét. Viszonylag alacsony kalóriatartalma mellett rosttartalma fedezi a napi szükséglet közel 15%-át, nagyon könnyen emészthető, így a diétás étkezésben fontos szerepe lehet. Előnye, hogy gluténmentes, így lisztérzékenyek számára az egyik lehetséges megoldást kínálja étrendjük kialakításában. Számottevő a kalcium és mangán tartalma, de kis mennyiségben tartalmaz vasat és magnéziumot is. Keményítőként alkalmazva is több előnnyel rendelkezik. Keményítő hatása alacsonyabb hőfokon is eredményes. Nyílgyökér liszt tulajdonságai: Szószok, szaftok sűrítéséhez egy csészényihez oldjon fel 2-3 teáskanálnyit egy kevés hideg vízben. Az elkészült ételt húzza az edény egyik oldalához, döntse meg egy kicsit az edényt, hogy a folyadék összegyűlhessen, majd keverje hozzá a nyílgyökér vizes keverékét. Kevergesse közepes láng felett, amíg egy kicsit besűrűsödik, keverje hozzá és nyomkodja bele az ételt, hogy a szósz bevonhassa, majd tálalja. |
Hasonló termékek |