Kategóriák
- Újdonságok
- Agyag
- Aktív hatóanyagok
- Arc és testápolás
- Egyéb alapanyagok
- Emulgeátorok
- Eszközök, csomagolás
- Illóolajok
- MIT MIRE HASZNÁLJ?
- Növényi olajok és kivonatok
- Növényi vaj, viasz
- RECEPTKÖNYV
- Sheavaj
- Sóvilág - a világ sói
- Swazi secrets - szépségtitkok Afrikából
- SYLVECO kozmetikum nyírfakivonattal
- Szappanok
- Tartósítószerek
- Tenzidek
- Virágvizek, aromavizek
- Vízszűrők, víztisztítók
Termékajánló
TOP Termékek
Fizetési megoldás
Partnereink
Termék Részletek
| Tömeg |
110 g/db |
| Nyeremény pont |
50 Ft |
| Rövid leírás a termékről | INCI: Calophyllium inophyllum A tamanu fa trópusi területeken, főleg Polinéziában, Tahitin nő. Magolaja kiváló bőrápoló hatású. Egyes bőrgyógyászati betegségek gyógyulását is segítheti. Gyulladáscsökkentő, nyugtatja a fájdalmas izületeket. Ráncsimító, elősegíti a szövetek regenerációját. Antibakteriális, gombaölő hatású Kozmetikumokban 1-100% -ban használható. A valódi, 100% tamanu olaj nem virágillatú! A tiszta, szűretlen és finomítatlan tamanu olaj érdekes illatú, kissé zavarosnak tűnik. Nem kell félni, hamar felszívódik! 50 ml, 100 ml Bővebb leírásért katt a képre! |
| A termék tulajdonságai | A tamanu fa magas, akár 90 méterre is nőhet. Évente kétszer apró, édes illatú fehér virágok lepik el. Gyümölcse vékony húsú zöld barackhoz hasonlít. Belsejében a csonthéjas magbél adja a tamanu olajat. A fát a polinézek házak, csónakok, kézműves termékek alapanyagaként hasznosítják. A magvaknak magas az olajtartalma, de akár 200 kg gyümölcsöt is fel kell használni 4-5 kg olajhoz. Előállítása a fenntarthatóság elvei szerint történik, gyakorlatilag a földre hulló, érett gyümölcsöt gyűjtik össze és a helyi közösségek készítik belőle a gazdag, zöldes-sárga színű. Érdekes illata leginkább enyhe teafához hasonlít. Használata: A csendes-óceáni szigetvilágban évszázadok óta használják minden féle bőrproblémára. Kozmetikumokban: Könnyen felszívódó, nem hagy zsíros érzést. Hatékony hidratáló és ránctalanító, fokozza a bőr rugalmasságát, feszességét (pl. striák). Már 2-10 %-ban is hatásosan lehet használni a készítményekben, de akár tisztán is felvihető az arcra. Bőrelváltozások: a polinéz nők nemcsak az arcukat, testüket ápolják vele, hanem a kisbabákat is, pl. pelenkakiütések esetén. Elősegíti az új szövetek képződését, egészséges bőr növekedését. Ezért hegek, sebek, égések, horzsolások, csípések, ekcéma, pikkelysömör gyógyulását is segítheti. 6-8 heti használat javíthatja a hegek striák képét. Égések, napfény okozta pigmentfoltok halványítására is előnyös, vagy pl. aranyér, anális repedések esetén is. A polinézek régóta használják fájdalomcsillapításra, és gyulladásgátlásra. Pl. isiász, reuma, ideggyulladás, stb. Hagyományaik szerint a rüh és lepra gyógyítására is használták. állítólag a testszagot is csökkenti. Napjainkban a kozmetikai ipar is felfedezte, elsősorban anti-aging, ránctalanító készítmények alapanyagaként. Psoriasis, pikkelysömör esetén tisztán is lehet használni. Extra tipp: Égés esetén - lehet napfény okozta, vagy akár tűz - próbáld ki aloe vera géllel keverve naponta 3-4 alkalommal az érintett területen. Elkerülhető a hegesedés és gyorsan fog gyógyulni.
|
| Hasonló termékek |
460 Ft
1 490 Ft
1 490 Ft
|



