Új jelszó kérése

Fizetési megoldás

Hírek

2017.12.22 7:31
2017.11.21
2017.10.25
2017.09.13
2017.09.07
2017.06.19
2017.06.12
2017.06.09
2017.05.16
2017.02.21

Termékajánló

Agyag, iszap, só

Fő kategória >Agyag, iszap, só

NAPON SZÁRÍTOTT, MIKROSZEMCSÉS AGYAGOK, ISZAP, EPSOM SÓ


Sorrend:

Alga por (barna alga)
1 100 Ft
Egységár: 11 Ft/g
Kosárba tesz db Kosárba
Részletek »
Epsom só 1 kg
1 650 Ft
Egységár: 1,65 Ft/g
Kosárba tesz db Kosárba
Részletek »
Fehér agyag
430 Ft
Egységár: 4,3 Ft/g
Kosárba tesz db Kosárba
Részletek »
Hévizi gyógyiszap 1100 g
1 730 Ft
Egységár: 1,57 Ft/g
Kosárba tesz db Kosárba
Részletek »
Holt-tengeri iszap por
1 100 Ft
Egységár: 11 Ft/g
Kosárba tesz db Kosárba
Részletek »
Holt-tengeri iszap por 1 kg
9 250 Ft
Egységár: 9,25 Ft/g
Kosárba tesz db Kosárba
Részletek »
Rhassoul agyag
980 Ft
Egységár: 20 Ft/g
Kosárba tesz db Kosárba
Részletek »
Rózsaszín agyag
750 Ft
Egységár: 7,5 Ft/g
Kosárba tesz db Kosárba
Részletek »
Vörös agyag
550 Ft
Egységár: 5,5 Ft/g
Kosárba tesz db Kosárba
Részletek »
Zöld agyag
650 Ft
Egységár: 6,5 Ft/g
Kosárba tesz db Kosárba
Részletek »
Fehér agyag 1000 g
3 250 Ft
Egységár: 3,25 Ft/g
Nincs raktáron!
Hévízi gyógyiszap 600 g
890 Ft
Egységár: 1,48 Ft/g
Nincs raktáron!
Holt-tengeri iszap
3 430 Ft
Egységár: 11,43 Ft/g
Nincs raktáron!

Sorrend:

AGYAGOK


Az arcápolásban régóta használják az agyagásványokat, mivel képesek eltávolítani a méreganyagokat és baktériumokat a bőrfelületről. Emellett a zsírmolekulákat is felveszik, így kitűnően alkalmazható zsíros és pattanásos bőrűek számára is. Ezek az előnyös tulajdonságok az agyagásványok kristályszerkezetéből adódnak, melyben a szilicium és alumínium molekulák rétegei szendvicsszerűen épülnek egymásra és mely rétegek közé nagyméretű molekulákat képes felvenni és megkötni. így az agyag eltávolításával együtt a szennyeződésektől is egyszerűen és természetes módon szabadulhatunk meg. A folyamat hasonló a szerves vegyszerekkel (pl. szappanok, mosószerek) történő tisztításhoz, v iszont abban az esetben a bőr felszínével is reagál az oldószer, nem csak a szennyeződést köti magához, hanem a kiszáríthatja, irritálhatja a bőrfelszínt. Az agyagásványok másik arcápolásban kihasznált tulajdonsága, hogy ezek a rétegek 0,002 mm-nél kisebb kötegekként állnak össze, így a bőrfelszín legkisebb pórusaiba is eljutnak.
Az agyagásványoknak számtalan kristályszerkezeti és színbeli variációja van, melyek különböző előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Alapvetően három csoportja oszthatjuk őket szerkezetük alapján. Mindhárom csoport vulkáni hamu mállásával keletkezik ezért általában egymással keveredve találjuk meg nagyobb telepeiket. Bár Magyarországon is több lelőhelyük ismert, de nem érnek el olyan tisztaságot, mely szükséges a kozmetikumgyártás számára.


Montmorillonit


A montmorillonit agyagásványok legfontosabb tulajdonsága az erős duzzadóképesség. Az agyagásványok között az ilyen szerkezetűek a térfogatuknak többszörösére képesek duzzadni, miközben nagy mennyiségben kötik meg a zsírokat, olajokat és vizet, valamint a bennük oldott szennyeződéseket. Az arcápolásban különösen a bőrfelület megtisztítására alkalmazható, mivel pépesítve a pórusokba is bejutnak és felveszik onnan a nehezen elérhető szennyeződéseket.


Iliit


Az illit agyagásványok a montmorillonitokhoz képest alig duzzadóképesek és kisebb a fajlagos felületük. Ugyanakkor ennek a csoportnak is vannak kiemelkedő tulajdonságai. Egyik legfontosabb - amely a talaj egyik alkotóelemeként a növényi élet számára is elengedhetetlen - a kitűnő ioncserélő képessége. A molekuláris rétegei között hosszútávon képes a növényzet számára felvehető állapotban megőrizni a vizet és a benne oldott ásványi anyagokat. Az arcápolás ugyanezen tulajdonságát hasznosítja, vagyis a természetes állapotban meglévő, vagy mesterségesen dúsított tápanyag mennyiséget így könnyen a bőrfelületre vihetjük, ahol képes a hasznosanyagokat leadni a bőr teljes mélységében.
Másik fontos tulajdonságuk, hogy mivel szinte egyáltalán nem duzzadnak meg, ugyanakkor a rétegszerkezetük miatt vékony és szabad szemmel nem látható lapokra szedhetők szét, a púdergyártás egyik természetes alapanyagát jelentik.


Kaolinit


A kaolinit ásványokat először a kerámiagyártás hasznosította, mivel szintén nem duzzadóképes agyag, ugyanakkor a kiégetés során is megőrzi hófehér színét. Csak jóval később fedezték fel további tulajdonságait, melyek alapján az arcápolásban is alkalmazni kezdték. Elsősorban illithez hasonló bőrtápláló hatása miatt alkalmazzák, ugyanakkor a vérmozgás stimulálásával a bőrregenerációját is segíti, különösen a bőrtisztítás után.
Bár az agyagásványok ismertetett hasznos tulajdonságait a kozmetikaipar sokféle mesterséges vegyülettel is képes helyettesíteni, az agyagásványok természetben megtalálható módon rendelkeznek azzal a potenciállal, amely lehetővé teszik az arcápolásban történő felhasználást, anélkül, hogy a vegyiparra és az összes káros melléktermékére szükségünk lenne. Emellett a természetes eredetű agyagásványok használatával elkerülhetjük allergiás reakciók kialakulását is.
Különleges agyagásvány keverékek


Az előző részben általánosan jellemzett három agyagásvány csoport a hasonló genetikájuk és kristály szerkezetük miatt a természetben döntőrészt nem találjuk meg őket tiszta és elkülönült telepeket alkotva, sokkal jellemzőbbek a kevert szerkezetek, amely együtt jár a tulajdonságok megváltozásával is. A továbbiakban az arcápolásban alkalmazott különlegesebb agyagásvány keverékekkel ismerkedünk meg.


Bentonit agyagásvány


A Magyarországon is több helyen (pl. Mád, Istenmezeje) ipari mennyiségben termelt ásványi nyersanyagot elsősorban a vegyipar alkalmazza. Mivel többnyire montmorillonit ásvány alkotja kitűnő a duzzadóképessége, ezért festékek, gyógyszerek töltőanyagai, ugyanakkor a molekula és ionfelvevő képessége miatt a környezetvédelem is nagy mennyiségben használja pl. olajkatasztrófák során. Az arcápolás ugyanezen tulajdonságait hasznosítja a zsíros bőr tisztítására. Ugyanakkor sok szappankészítő is használja, hogy a főzés során ne tapadjon a keverőkanálra a massza.
Fontos, hogy arcunkon ne használjuk többször, mint heti két alkalom, különben túl sok zsír távolítunk el a bőrünkről, amely így kiszáradhat és további problémák forrása lehet.


Francia zöldagyag


A francia zöldagyag a kozmetika és gyógyfürdő kúrák kedvenc agyagfajtája. Mivel illit és montmorillonit ásványkeverékből áll ezért egyszerre tisztító és bőrtápláló hatású, ezért a bőr problémák széles skálájára jól használhatja, mint pl. a pattanásos bőr. Mivel kitágítja a pórusokat, azok mélyéről is eltávolítja a felgyűlt szennyeződést. Ioncserélő képességű ásványtartalmával pótolja az ásványianyagokat a mélytisztítás közben és segíti a felső hámréteg megújulását.
Az erőteljes tisztító hatás miatt ezt a változatot nem ajánljuk érzékeny és száraz bőrűek számára.

 

Zöld-agyag


Zöld illit


Ez a halványzöld színű agyagásvány magasabb illit-tartalmában különbözik a francia zöldagyagtól, de hatását tekintve ahhoz nagyban hasonló. Kímélően távolíthatjuk el vele az elhalt hámréteget és ezzel az agyagfajtával tudjuk a legeredményesebben a méreganyagoktól megszabadítani a bőrünk mélyebb részeit is. Amire oda kell figyelnünk, hogy a kiváló tisztítóhatása nem csak szennyeződésekre, hanem a bőr olajtartalmára is hat, ezért olyan bőrtípusra alkalmazzuk, amelynek fölösleges zsírtartalma is van.


Fehér kaolin


A kinai agyagként is ismert agyagásvánnyal már mindenki találkozhatott, hiszen elterjedt kozmetikai alapanyag és gyógyszer hordozóanyag, de legtisztább állapotban a fehér porcelánok nyersanyaga is. Ennek a rendkívül finom szemcséjű ásványnak a kozmetikában kihasznált egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nem köti meg és így nem távolítja el az olajokat, ezért a száraz bőrűek is nyugodtan használhatják. Mikroszkópikus méretű szemcséiből nagyon finom paszta készíthető, amely érzékeny bőrűek számára is kitűnő bőrradir.


Marokkói vörös agyag


Ez az agyagtípus leginkább a francia zöld agyaghoz hasonló szerkezetű és tulajdonságú, tehát erősen szárítja a bőrt és mélyen kitisztítja a bőr rétegeit. Zsíros bőrűeknek sem ajánlott hetente egynél többször használni. Vörös színét vastartalmának köszönheti, melynek nincs hatása a bőrre, ugyanakkor ezáltal a szappankészítés egyik lehetséges színezőanyaga.


Marokkói rhassoul agyag


A marokkói rózsaszín agyag rhassoul vagy ghassoul néven is ismert. Az ásványi anyagokban gazdag agyag az Atlasz-hegységből származik. Kivételesen szelíd és hasznos tisztító agyag, még a száraz hajra és érzékeny bőrre és fejbőrre is.
A szó egy arab kifejezés, másik ismert neve, Lavaerde a latin és a germán gyökerű - a latin lavare, (megtisztítani, vagy mosás) és a német "Erde" (föld vagy talaj) szavakból. Egész Észak-Afrikában évszázadok óta használják. Kedvelt árucikk volt, a kereskedők tevekaravánjai a Szaharán át egészen Indiáig jutottak el.
Az agyag rendkívüli képessége, hogy finom szemcséi felszívják a vizet és gélt alkotnak a szennyeződésekkel. Közben nem szárít, megmarad a haj és bőr természetes védőrétege. A mikronizált rhassoul nagyon finom szemcseméretű, 1 gramm por 800 m2 felületű! Kiváló a nehézfém méreganyagok eltávolítására. Az agyag erős negatív töltésű, míg a toxinok pozitív töltésűek. így a rhassoul egyszerűen felszívja a méreganyagokat!
Nagy mennyiségben tartalmaz haj-bőr- és körömerősítő szilícium-dioxidot, káliumot és magnéziumot.

 

agyagok-a-kozmetikában


Már egyetlen használat után mérhető javulás:


• csökkenti a szárazságot
• csökkenti a korpásodást
• javítja a bőr tisztaságát
• javítja a bőr rugalmasságát/feszességét
• javítja a bőr szerkezetét


További előnyei:


• nem irritálja a bőrt, fejbőrt
• a védő faggyúréteg eltávolítása nélkül tisztít
• eltávolítja a mitesszereket, bőrgrízt
• lágy és fényes lesz a haj
• nő a haj volumene
• csökkenthető a hajmosás gyakorisága
• csökken a korpásodás és túlzott zsírosodás
• antimikrobális és gyulladáscsökkentő - ekcémás, viszkető, gyulladt bőre kiváló

Az agyagokat mindig vizes hajra és bőrre használd!

ISZAPOK

A szervetlen eredetű iszapok lerakódások, különböző ásványi anyagokból állnak. Jellemzőek tavak, hőforrások üledékei. A szerves eredetű iszapok növényi, állati anyagokból származnak, ilyen például a tőzeg. A kozmetikában pakolásokhoz, maszkokhoz használjuk.

Allantoin

A sebgyógyulást segíti elő, hámképző és regeneráló. Természetes, vagy szintetikus eredetű lehet. Csökkenti az öregedés jeleit, bőrsimító hatású. Megtalálható a fekete nadálytő kivonatokban

holt-tengeri-iszap


Webáruház készítés