Hidegen sajtolt, hagyományos eljárással készült magyar termék, étkezési minőség, ellenőrzött ökológiai gazdaságból.
Magas telítetlen zsírsav tartalmú, emellett az összes esszenciális aminosav megtalálható a mákolajban!
Zsírsavak (az összzsírsav %-ban):
palmitinsav 11 %
sztearinsav 2 %
olajsav 11 %
linolsav 72 %
Ásványi anyagok (100 grammban):
foszfor 800 mg
kalcium 968 mg
kálium 1105 mg
magnézium 506 mg
nátrium 16,5 mg
vas 15 mg
Vitaminok:
B1 (tiamin) 4,9 mikrogramm
B5 (pantoténsav) 0,08 mg
B6 (piridoxin) 0,46 mg
B7 (H) (biotin) 24 mikrogramm
A mákolaj:
a csontritkulás természetes ellenszere, megállítja a csontszövet leépülését,
segíti a magas vérnyomás csökkentését,
nyugtató hatású,
normalizálja a koleszterin szintet.
Étkezésre: napi 1 teáskanál magában lehajtva, vagy ételbe keverve
Külsőleg: krémekbe, testápolókba, hajbalzsamokba ajánljuk.
100 ml 250 ml