like box
Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Hírlevél
Naptár
2019. November
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Ayurveda

AYURVEDIKUS GYÓGYNÖVÉNY POROK

 A kategóriában indiai növényi porokat találsz, amelyek termésből, gyümölcsből vagy levelekből származnak.

100% természetes, semmi hozzáadott anyagot nem tartalmaznak. Erős hatásúak lehetnek, ezért ha érzékeny a bőröd, érdemes a használat előtt tesztelni egy kis, nem látható felületen. Ha 24 óra múlva nem látszik elváltozás, biztonságosan használhatod.

  A porok színe, illata jellegzetes, de nem kellemetlen. Nagyon finom, púderszerű szemcsés, kerüld el a tartós belégzését!

 

Általános felhasználási lehetőségek:

Paszta: a szükséges mennyiséget kis meleg vízzel kenhető pasztává keverjük, pár perc állás után használható. Lehet virágvizet, vagy gyógynövény főzetet is használni.  A száraz vagy nedves hajat és fejbőrt kell átdörzsölni és állni hagyni 15 -40 percig, majd lemosás.

Arcpakolásként is használhatóak egyes növények.

 

A gyógynövényes por vízben és olajban is oldhatatlan, ezért kivonatot tudunk csak készíteni:

Vizes kivonat: 10 g növényi port 90 ml desztillált, vagy forralt és lehűtött vízzel egy üvegben leöntünk. Legalább 1 napig állni hagyjuk, néhányszor megkeverjük. Majd leszűrjük egy sűrű textilen vagy kávéfilteren át. Vigyázzunk a tisztaságra, mert ezt a vizes kivonatot most már fel lehet használni krémek vagy más kozmetikumok készítéséhez, a vizes fázishoz számítva, így ne vigyünk bacikat bele!

Olajos macerátum: 10 g  port 100 ml jó minőségű növényi olajjal leöntünk. A továbbiakban a vizes kivonat szerint készül. A kapott olajos macerátumot már így is lehet használni pl. masszázsolajnak, de kozmetikumba is tehető, az olajos fázishoz számolva.

Bázisolajnak jó a kukoricacsíra olaj (könnyű, szagtalan), szezámolaj, búzacsíra, szója vagy mandulaolaj.

Ezt az olajat lehet használni hajápoló olajnak is.

2-3 féle port is választhatsz a macerátumok készítéséhez.

Részletes leírásokat az egyes növényeknél találsz.

Fontos: csak külsőleg használd!

Webáruház készítés