Új jelszó kérése

Termék részletek



Tamanuolaj - BIO

Tamanuolaj - BIO

Termék ára
1 490 Ft1490
Termék kosárba helyezése
Egységár
75 Ft/ml
Tulajdonságok kiválasztása
Megosztom
Funkciók
A vásárlás után járó pontok
50 Ft
Rövid leírás a termékről

Kapható nem bio tamanu olaj is, finomított, enyhébb illatú  itt>>

A tamanu fa trópusi területeken, főleg Polinéziában, Tahitin  nő.

Magolaja kiváló bőrápoló hatású. Egyes bőrgyógyászati betegségek gyógyulását is segítheti.

Gyulladáscsökkentő, nyugtatja a fájdalmas izületeket.

Ráncsimító, elősegíti a szövetek regenerációját. 

Antibakteriális, gombaölő hatású

Kozmetikumokban 1-100% -ban használható.

A valódi, 100% tamanu olaj nem virágillatú! A tiszta, szűretlen és finomítatlan tamanu olaj érdekes illatú, kissé zavarosnak tűnik. Nem kell félni, hamar felszívódik!

 

INCI: Calophyllium inophyllum

20 ml,   50 ml, 

 

Itt olvashatsz még a tamanu olajról >>>>

A termék tulajdonságai

A tamanu vagy foraha fa magas, akár 90 méterre is nőhet. Évente kétszer apró, édes illatú fehér virágok lepik el. Gyümölcse vékony húsú zöld barackhoz hasonlít. Belsejében a csonthéjas magbél adja a tamanu olajat. A fát a polinézek házak, csónakok, kézműves termékek alapanyagaként hasznosítják.

A magvaknak magas az olajtartalma, de akár 200 kg gyümölcsöt is fel kell használni 4-5 kg olajhoz. Előállítása a fenntarthatóság elvei szerint történik, gyakorlatilag a földre hulló, érett gyümölcsöt gyűjtik össze és a helyi közösségek készítik belőle a gazdag, zöldes-sárga színű. Érdekes illata leginkább enyhe teafához hasonlít.

Használata:

 A csendes-óceáni szigetvilágban évszázadok óta használják minden féle bőrproblémára.

Kozmetikumokban: Könnyen felszívódó, nem hagy zsíros érzést. Hatékony hidratáló és ránctalanító, fokozza a bőr rugalmasságát, feszességét (pl. striák). Már 2-10 %-ban is hatásosan lehet használni a készítményekben, de akár tisztán is felvihető az arcra.

Bőrelváltozások: a polinéz nők nemcsak az arcukat, testüket ápolják vele, hanem a kisbabákat is, pl. pelenkakiütések esetén. Elősegíti az új szövetek képződését, egészséges bőr növekedését. Ezért hegek, sebek, égések, horzsolások, csípések, ekcéma, pikkelysömör gyógyulását is segítheti. 6-8 heti használat javíthatja a hegek, striák képét.

Égések, napfény okozta pigmentfoltok halványítására is előnyös, vagy pl. aranyér, anális repedések esetén is.

A polinézek régóta használják fájdalomcsillapításra, és gyulladásgátlásra. Pl. isiász, reuma, ideggyulladás, stb. Hagyományaik szerint a rüh és lepra gyógyítására is használták. Állítólag a testszagot is csökkenti.

Próbáld ki visszeres lábakra, gyulladáscsökkentő, emelett erősíti a vérkeringést.

Napjainkban a kozmetikai ipar is felfedezte, elsősorban anti-aging, ránctalanító készítmények alapanyagaként.

Psoriasis, pikkelysömör esetén tisztán is lehet használni.

Extra tipp:

Égés esetén - lehet napfény okozta, vagy akár tűz - próbáld ki aloe vera géllel keverve naponta 3-4 alkalommal az érintett területen. Elkerülhető a hegesedés és gyorsan fog gyógyulni.

 

 

Hasonló termékek
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.