Ingyenes szállítás 19.000 Ft feletti vásárlás esetén!

ÜDVÖZLÜNK
A NATURKENCE WEBÁRUHÁZBAN!

Kérdésed van? Hívj minket! +36-20/588-1600

Bio Blog

Hialuronsav

2019.07.02 21:18

A bőrünk attól sérülékeny és attól öregszik gyorsabban, ha kiszárad. Az életmódunk pedig sajnos olyan, hogy kevés vizet iszunk, viszont sokat idegeskedünk, ami mind szárítja a bőrünket.

Ezért olyan fontos, hogy tudjuk, a hialuronsav a legalkalmasabb arra, hogy hidratálja az érzékeny bőrünket, mert a vízmegkötő ereje verhetetlen. Utánozhatatlanul képes a bőrünk nedvesség megtartó erejét fokozni.

Ez a hialuronsav szuperképessége. Hogyan tudjuk ezt kihasználni? Lássuk csak.

 

A hialuron sav tulajdonságai

 

A hialuronsav (hyaluronic acid) ismétlődő egységekből álló cukormolekula, a szervezetünk egyik természetes eleme.

Az emberi testben leginkább vízmegkötő, az ízületekben, izmokban síkosító szerepe van, az ízületi folyadékban is megtalálható.

 

A hialuronsav a bőrápolásban

 

Aktív hidratáló hatású. Vonzza, és megköti a bőrünkben a vizet. A saját súlyának akár az ezerszeresét (!) képes vízben megkötni.

Azáltal, hogy több vizet köt meg a bőrünkben, segít megelőzni a ráncok kialakulását. A bűrünk test-szerte simább hatású és kevésbé sérülékeny lesz.

  • fokozza a bűrükn vízmegtartó képességét
  • puhábbá, kevésbé sérülékennyé teszi a bőrünket
  • megelőzi a ráncosodást
  • támogatja a bőr regenerációját
  • antioxidáns hatású, harcol a bőr öregedése ellen

 

Hialuronsav por használata

GMO mentes, szóját, élesztőkivonatot és glükóz alapú por.

Tárolása, lehetőleg barna üvegben, sötét és száraz helyen.

 

A kozmetikai készítményekben tudjuk használni, a hideg fázisban, maximum 40 fokig, tudjuk beletenni. Vízben oldódik, de olajban nem. Tehát a vizes alapú arckrémünkbe, testápolóba utólag is bele tudjuk keverni. Pl. 50 gr krémbe, kb. 0,25 gr hialuronsav port kell belekeverni. Csak vizes alapú krémbe, lotionba, gélbe, tonikba keverhető. Olajos készítményekben nem fog feloldódni.

 

 

Összegezve

A mai világban, amikor a bőrünket minden percben valami károsító hatás éri, akár a napsütés, akár a szmog részéről, nagyon fontos tudnunk, hogy mi az ami a segítségünkre lehet. A bőrünk, ahogy a szervezetünk nagy része, vízre szomjazik. A hialuronsav vonzza a vizet, és megköti a bőrünkben. Ezáltal csökkennek a már kialakult ráncok, mert feltöltődik a bőrünk. Azáltal, hogy feltöltődik vízzel, kevésbé lesz sebesülésre és öregedésre hajlamos a bőrünk.

Fontos tudni azt is, hogy a hialuronsav port utólag is bele tudjuk keverni a vizes alapú krémbe, lotionba, gélbe, tonikba keverhető. Tehát az arckrémünkbe és a testápolónkba. Tegyük ezt meg, már ma. Tegyünk a bőrünk védelméért.

 

Fordulj hozzánk bizalommal bármilyen kérdés esetén:

Telefon: +36 20/588 1600

Email: naturkence@naturkence.hu