Ingyenes szállítás 19.000 Ft feletti vásárlás esetén!

ÜDVÖZLÜNK
A NATURKENCE WEBÁRUHÁZBAN!

Kérdésed van? Hívj minket! +36-20/588-1600

Bio Blog

Koenzim Q10 - Anti-aging rutin

2019.04.27 19:12

Anti – aging, vagyis öregedés gátlás

 

Társadalmunkban jelenleg az egyik legfontosabb tevékenység, a szépség és fiatalság látszatának fenntartása, vagyis az öregedés-gátlás, vagy gyakrabban használt kifejezéssel az anti-aging.

A jelenlegi paradigma szerint, ami fiatal, az szép, egészséges, lendületes, kívánatos. természetesen ez nem igaz, hiszen a fiatal is lehet beteg, a szépség szubjektív fogalom, a lendületet pedig az életmód ad, nem pedig az évek száma.

Mégis, az öregedés gátlás egész iparággá fejlődött. Nézzük tehát, mi mit tehetünk azért, hogy fiatalosak és szépek maradjunk.

Anti-aging

Azt mondják, legjobban a stressz öregít. Ezért a legjobb anti-aging a pihenés, stressz oldás, barátokkal töltött idő, a feltöltődés.

Ezen kívül a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, a vitamin- és ásványi anyagok hiánya is azt üzeni a szervezetnek, hogy elhaladt az idő fölötte.

Az öregedésgátlás a kozmetikumok szintjén nem tesz mást, mint az öregedés látható jeleit halványítja, vagy késlelteti a kialakulásukat. Mik ezek a jelek? A bőr ráncosodása, hidratáltságának elvesztése, foltok megjelenése.

Tehát az anti-aging kozmetikumok némelyike hidratál, vagy csökkenti a ráncok kialakulását, illetve csökkenti a ráncok mélységét. Esetleg késlelteti a foltok kialakulását, vagy csupán elleplezi azokat. Az egyik ilyen kozmetikum a Koenzim Q10.

 

Koenzim Q10 hatása a bőrünkre

Előző írásunkban már írtunk bővebben a Koenzim Q10 tulajdonságairól.

Most röviden összegezve csupán: a Q10 Koenzimet tartalmazó kozmetikumokat a stressz, az UV-sugárzás, a fény okozta károsodások és a bőr öregedésének kezelésére használják. Mert erőteljes anti-oxidáns, elősegíti a kollagén és elasztin termelődését.

De ami a legfontosabb számunkra, hogy védelmet nyújt a bőr idő előtti öregedése ellen, csökkenti a ráncok mélységét és véd a káros UV sugárzás hatásaitól.

A Q10 vitaminszerű enzim, a szervezet saját kollagén termelését indítja be, illetve a sejtek biokémiáját, energia termelését fokozza, ezáltal az egész szervezetünkre hatással van.

A legtöbb arckrémre rá van írva, hogy mindezen tulajdonságokkal rendelkezik, de nem biztos, hogy ez mindig így van. Az a legjobb, ha saját kezűleg tesszük bele a folyékony Koenzim Q10 enzimet a méregmentes arckrémünkbe.

Öregedés gátló rutin

Az öregedés gátlás minden életkorban mást és mást jelent. Hiszen a szervezetünk állapota más és más, valamint egy bizonyos kor fölött a minket ért káros hatásokat már nem tudja magától legyőzni a szervezetünk. például, amikor a testünk Koenzim Q10 szintje csökken, akkor a bőrünk rugalmassága csökken, krónikus fáradtságot érezhetünk.

A kozmetikai öregedés gátló rutin, általánosságban:

Napi szintű rutin:

Arclemosás, arctisztítás (smink eltávolítása habzó arclemosó)

Tonizálás tonikkal.

Szérum – beindítja az öregedésgátlást.

Szemkörnyék ápolás.

Hidratálás arckrémmel (ne feledkezz meg a nyak és dekoltázs területéről sem).

Hetente egyszer: arc radír, és arc maszkkal történő táplálás.

 

 

Összegezve, a bőrünket, arcunkat ápolni kell, különben megjelennek rajta az öregedés jelei. Az öregedés gátló hidratálásban nagy segítségünkre van a Koenzim Q10 enzim, mely a szervezetünkben természetes módon is jelen van, és ha csökken a szintje, akkor érdemes külsőleg pótolnunk.

 

Fordulj hozzánk bizalommal bármilyen kérdés esetén:

Telefon: +36 20/588 1600

Email: naturkence@naturkence.hu