like box
Fizetési megoldás
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Hírlevél
Naptár
2019. Szeptember
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
Bio Blog
2019.06.18 22:12

Tamanu olaj

A tamanu fa a trópusokon él, akár 90 méter magasra is megnőhet. Évente kétszer apró, édes illatú virágok lepik el. Gyümölcse vékony húsú zöld barackhoz hasonlít. Belsejében a csonthéjas magbél adja a tamanu olajat.

 

A csendes óceáni szigetvilágban évszázadok óta használják ezt az olajat mindenféle bőrproblémára.

A tamanu olaj jótékony hatásai

A tamanu olajat a trópusokon élő tamanu fa magjából vonják ki. Magolaja kiváló bőrápoló. Hatóanyagai hatékonyabbá teszik a sebgyógyulást és csökkenti a hegesedést. Mindezekért a jótékony hatásokért megbocsátjuk neki nem túl rózsás illatát.

Az olaj nem egyszerűen bőrápoló készítmény, de egyes bőrgyógyászati betegségek gyógyulását is elősegíti. Például sokat javít az ekcéma tünetein. Ezenkívül:

 

  • gyulladás csökkentő hatású
  • nyugtatja a fájdalmas izületeket
  • elősegíti a szövetek regenerációját
  • csökkenti a ráncokat
  • antibakteriális, gombaölő hatású

 

Tamanu olaj a kozmetikában

A tamanu olaj a natúr kozmetikumok közé tartozik, azaz nem tartalmaz tartósítószert, illatanyagot, parabéneket.

A tamanu olaj igazi gyógyító képességét a benne található Calophyllic sav adja, amely segíti az új szövetek kialakulását, így gyorsítja a sebgyógyulást. A tudományos kutatások még nem fejtették meg teljesen az olaj titkát, annyira komplex összetételű. 

 

Az olaj könnyen felszívódó, nem hagy zsíros nyomot, vagy kellemetlen érzetet.

Hatékony hidratáló és ránctalanító, fokozza a bőr rugalmasságát, halványítja a hegeket, csökkenti a striákat. Elsősorban anti-aging kezelésekre használják.

Elősegíti a szövetek regenerálódását, az egészséges bőr növekedését. Ezért horzsolások, hegek, csípések, ekcéma, pikkelysömör kezelésére is alkalmas.

Már 2-10%-ban is hatásosan lehet felhasználni a kozmetikai készítményekben.

 

 

Tamanu olaj a gyógyászatban

 

Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású.

Ezért a kisbabák pelenka kiütéseit is lehet vele kezelni. A napfény okozta problémákat is enyhíti, égéseket, nap okozta pigment foltokat halványítja.

Kevés szó esik róla, de gyulladáscsökkentő hatása alkalmassá teszi aranyér vagy anális repedések kezelésére is.

Ugyanakkor visszeres lábakra is gyulladáscsökkentő hatással van, sőt, a keringést is javítja, valamint az isiász, reuma és ideggyulladás tünetein is javít.

 

Összegezve, betegség esetén nem helyettesíti az orvost, de nagyon sokat tud segíteni bőrproblémák, de akár izületi fájdalmak, gyulladások esetén is. A trópusokról származik, az illata nem rózsás, de ezenkívül csak jó tulajdonságai vannak, érdemes kipróbálni. Fiatalít, regenerál, fájdalmat is csillapít. Javít a visszerek állapotán és a keringést is fokozza. A kozmetika és a gyógyászat is felfedezte már, bár a tudósok még nem fejtették meg mindien titkát.

 

Webáruház készítés