Ingyenes szállítás 19.000 Ft feletti vásárlás esetén!

ÜDVÖZLÜNK
A NATURKENCE WEBÁRUHÁZBAN!

Kérdésed van? Hívj minket! +36-20/588-1600

Bio Blog

Natúr szappan, a tápláló bőrtisztítás

2019.05.12 10:42

Amikor minden családban jelentkeznek allergiás jellegű bőrtünetek, akkor nincs más választás, mint elengedni a bolti folyékony szappanokat és samponokat, és vegyszermentes, természetes anyagokból készült natúr szappanra kell váltani.

 

Natúr szappan alatt olyan, akár hajmosásra is használható szappanokat értünk, melyek kizárólag természetes anyagokból készültek. Nincs vegyszer, nincs kémiai illatanyag, nincs allergia.

 

Natúr szappanok alapanyagai

A natúr szappanok készülhetnek oliva olaj, vagy shea vaj alapból is. Ez azt jelenti, hogy a szappan 70-80-90 százaléka ebből az alapanyagból van.

A shea vaj jótékony hatásairól már írtunk bővebben. Az olíva olaj hatásai:

  • hidratálja a bőrt, puhítja
  • regenerálja a bőrszövetet
  • erősebbé teszi, feszesíti a bőrt

Mindezeken túl, természetesen a szappan elsősorban tisztítja a bőrt. A hidratálás, nyugtatás csak pozitív mellékhatások.

 

Natúr szappan variációk

A natúr szappanok olyan sokfélék lehetnek, hogy lehetetlenség mindet felsorolni, most csak néhány különleges szappant említhetünk meg.

 

Aleppo natúr szappan

Az Aleppo szappan készítése helyéről, Szíriából Aleppo városáról kapta a nevét.

88% olívaolajból és 12% babérolajból készült.

Hipoallergén, rendkívül alacsony lúgtartalommal készült, így nagyon kíméletes tisztítja a bőrt. Hidratáló tulajdonsága van, eltávolítja a felesleges faggyút, csecsemők is használhatják.

Arc és a test tisztítása mellett haj mosásra is használható.

Irritált, gyulladásos, pattanásos, ekcémás bőrt nyugtatja és fertőtlenít, ezzel csökkentve a gyulladásos tüneteket, megelőzi a pattanások kialakulását, elfertőződését.

 

Az Aleppo szappan készülhet feketekömény olajjal is, akkor kimondottan gyulladt, viszkető, irritált bőrre ajánlott. Antibakteriális hatású.

 

 

 

Afrikai natúr fekete szappan

Összetevői: shea vaj, kókuszlevél, növényi levelek hamuja, feketeszén, víz.

Kézzel készült, tradícionális szappan, shea vajjal.

A shea vaj táplálja a bőrt, a feketeszén méregtelenít olyan módon, hogy magához köti a méreganyagot, és ahogy lemossuk a bőrről a szappant, viszi magával a szennyeződést.

 

Natúr szappan készítése otthon

Amikor minden családtag más- más illatú, és alapanyagú szappant szeretne használna, vagy arra van szüksége az egészsége érdekében, akkor nagyon vonzó alternatíva otthon, saját illetve szeretteink igényeire szabott szappant készíteni.

Akkor magunk választjuk meg az alapanyagot, a formát és az illatot is.

Fontos! A szappan készítés fontos eleme a nátrium hidroxid, a lúgosító anyag. Használata egyszerű, de be kell tartanunk néhány szabályt.

 

Összegezve, a natúr szappan természetes anyagokból készül, nem allergizál. Sőt, csökkenti a már meglévő allergiás, akár ekcémás tüneteket is. Hidratálja a bőrt, gyulladáscsökkentő, esetenként antibakteriális hatású. Válassz minden családtagodnak natúr szappant, vagy készíts nekik saját kezűleg.

 

Fordulj hozzánk bizalommal bármilyen kérdés esetén:

Telefon: +36 20/588 1600

Email: naturkence@naturkence.hu